COAL + ICE
(ENG) The COAL + ICE project was first developed as a documentary photo exhibition for the Three Shadows Photography Art Center in Beijing in 2011 and was shown at COP21 in China and in Paris in the residence of the American ambassador. The exhibition is co-composed by Magnum photographer Susan Meiselas and renowned exhibition designer Jeroen de Vries.
Atelier Argos (René Wissink) and Jeroen de Vries have known each other since the mid 80s, when Jeroen was a lecturer at the Graphic Design department, Academy for Fine Arts, Enschede (AKI). In the early 90's there was a collaboration in various projects.
From April 2017 Atelier Argos helped visualize the concepts for the new COAL + ICE exhibition that would be held in San Francisco.
The intention was to open in March 2018, but the Governor of California wanted to make it part of a major climate conference.
The opening was now 4 September.
In a year and a half, Atelier Argos made many renderings and modifications at the request of Jeroen de Vries. The exhibition and the entire program that was part of it was a great success!
Atelier Argos is proud to be part of the COAL + ICE team and to make the world aware of climate change.
http://coalandice.org 

COAL + ICE
(NL) Het COAL + ICE-project werd voor het eerst ontwikkeld als een documentaire-fototentoonstelling voor het Three Shadows Photography Art Center in Beijing in 2011 en werd tijdens COP21 in China en in Parijs in de residentie van de Amerikaanse ambassadeur getoond. De tentoonstelling is mede-samengesteld door Magnum-fotograaf Susan Meiselas en gerenommeerd tentoonstellingsontwerper Jeroen de Vries.
Atelier Argos (René Wissink) en Jeroen de Vries kennen elkaar al sinds midden jaren 80, toen Jeroen docent was op de afdeling Grafische Vormgeving, Academie voor Beeldende Kunst, Enschede (AKI). Begin jaren 90 hebben was er een samenwerking in diverse projecten.
Vanaf april 2017 hielp Atelier Argos met het visualiseren van de concepten voor de nieuwe COAL + ICE expositie die in San Fransisco gehouden zou worden.
De bedoeling was om in maart 2018 open te gaan maar de Gouverneur van Californië wilde het een onderdeel maken van een grote klimaat conferentie.
De opening werd nu 4 september.
Atelier Argos maakte in anderhalf jaar tijd vele renderings en aanpassingen op verzoek van Jeroen de Vries. De expositie en het hele programma dat er bij hoorde was een groot succes!
Atelier Argos is trots om een deel te zijn van het COAL + ICE team en om de wereld bewust te maken van de klimaatverandering.
http://coalandice.org
Back to Top