COAL + ICE
(ENG) The COAL + ICE project was first developed as a documentary photo exhibition for the Three Shadows Photography Art Center in Beijing in 2011 and was shown at COP21 in China and in Paris in the residence of the American ambassador. The exhibition is co-composed by Magnum photographer Susan Meiselas and renowned exhibition designer Jeroen de Vries.
Atelier Argos (René Wissink) and Jeroen de Vries have known each other since the mid 80s, when Jeroen was a lecturer at the Graphic Design department, Academy for Fine Arts, Enschede (AKI). In the early 90's there was a collaboration in various projects.
From April 2020 Atelier Argos helped visualize the concepts for the new COAL + ICE exhibition in Washington in the Kennedy Centre.
The opening was on March 15th 2022.
Atelier Argos is proud to be part of the COAL + ICE team and to make the world aware of climate change.
http://coalandice.org 

COAL + ICE
(NL) Het COAL + ICE-project werd voor het eerst ontwikkeld als een documentaire-fototentoonstelling voor het Three Shadows Photography Art Center in Beijing in 2011 en werd tijdens COP21 in China en in Parijs in de residentie van de Amerikaanse ambassadeur getoond. De tentoonstelling is mede-samengesteld door Magnum-fotograaf Susan Meiselas en gerenommeerd tentoonstellingsontwerper Jeroen de Vries.
Atelier Argos (René Wissink) en Jeroen de Vries kennen elkaar al sinds midden jaren 80, toen Jeroen docent was op de afdeling Grafische Vormgeving, Academie voor Beeldende Kunst, Enschede (AKI). Begin jaren 90 hebben was er een samenwerking in diverse projecten.
Vanaf april 2020 hielp Atelier Argos met het visualiseren van de concepten voor de nieuwe COAL + ICE expositie die in Washington gehouden zou worden.
De tentoonstelling ging op 15 maart 2022 open.

Atelier Argos maakte vele renderings en aanpassingen op verzoek van Jeroen de Vries. De expositie is in het Kennedy Center in Washington
Atelier Argos is trots om een deel te zijn van het COAL + ICE team en om de wereld bewust te maken van de klimaatverandering.
http://coalandice.org
Coal+ICE in San Francisco - 2018
Coal+ICE in a temporary tent next to the Kennedy Center, Washington DC
Kennedy Center, Washington DC
Coal+ICE in a temporary tent next to the Kennedy Centre, Washington DC
Coal+ICE 3D Visualizations by Atelier Argos
Coal+ICE 3D Visualizations of the Entrance by Atelier Argos
Coal+ICE near the Kennedy Centre, Washington DC.
Final result Coal+ICE 2022
Back to Top