Na meer dan een jaar is het nieuwe streek museum aan de rand van de gemeente Deventer klaar. Museum AFS (Averlo-Frieswijk-Schalkhaar) werd geheel door vrijwilligers opgebouwd en is naast museum ook de "huiskamer" en ontmoetingsplaats van de wijken Averlo, Frieswijk en Schalkhaar.
Op deze locatie bevond zich al het Landbouwminiaturenmuseum van Frank Venneman en zijn vrouw Helen Venneman dat meer dan 1300 objecten omvat. Naast hun museum werd een nieuw gebouw gemaakt met daarin de collectie van het Dorpsarchief Schalkhaar, de filmbeelden die slager Sonnenberg (84) jarenlang maakte in en rond Schalkhaar (Vijf decennia lang is hij op pad geweest met 8 millimetercamera’s om Schalkhaar vast te leggen) en de enorme collectie  van Geert Obdeijn - hij werkte jarenlang in de bouw en verzamelde alles wat hij daar tegenkwam. Al met al een verzameling van bijzondere collecties die een prachtig inzicht geven in het leven in het dorp en op het platteland. 
Atelier Argos was al eerder gevraagd door bestuurder Bert Kleine Schaars om de huisstijl te ontwikkelen voor dit nieuwe museum en werd eind 2020 ook door hem gevraagd om mee te denken met de inrichting van het nieuwe museum . 
Atelier Argos bedacht samen met  de mensen achter het museum de opzet van de inrichting, het kleurenplan, verlichting en de signing aan de buitenkant.


Back to Top